dotcomwebdesign.com
Design By Dotcomwebdesign.com Powered By CMSimple.dk

 
 
~~~WELKOM!~~~ > Danslessen- Luchtacrobatieklessen > Volwassenen

Volwassenen

‘CONNECTIES IN LIJF EN LEVEN’

EEN CURSUS BEWUST BEWEGEN

VOOR VOLWASSENEN

 

In de lessencyclus ‘Connecties ’ leer je bewust te worden van de manier waarop je beweegt. 

‘Connecties’  is een zachte manier om wekelijks even af te stemmen op je bewegen en je lichaam te ‘stemmen’ , zoals een viool gestemd wordt.

 

Deze connecties, oftewel verbindingen, zijn allemaal altijd aanwezig in ons bewegen; ons hoofd heeft via de ruggengraat een connectie met ons bekken, onze linkerkant heeft een connectie met onze rechterkant en als we met onze voeten stevig op de grond staan kunnen we met ons bovenlijf allerlei taken verrichten, een hele duidelijke ‘onder-boven connectie’. Deze verbindingen zijn vooral in beweging goed te ervaren.

Aan de hand van dit concept van ‘connecties’ en wekelijks terugkerende basisoefeningen wordt duidelijk hoe jij in je dagelijks bewegen gebruik maakt van deze connecties.

Tegelijkertijd gaan we aan de slag om door deze basisprincipes van bewegen natuurlijker en efficiënter te gaan bewegen, waardoor spanningen, blessures en soms rugpijn kunnen verminderen of verdwijnen.

Een les bestaat uit drie delen:

Na een opwarming (eerste deel) wordt het tweede deel van de les aan een zestal basisoefeningen besteed, liggend of zittend op een matje, hier gebeurt het werkelijke ‘stemmen van je lichaam’.  In het laatste deel wordt lekker door de ruimte bewogen om zonder veel na te hoeven denken even alles los te laten en lekker te genieten.

 

Irmgard Bartenieff (Duits/Amerikaans) is de grondlegster van deze methode, Bartenieff Fundamentals geheten. Ze heeft zes connecties gedefinieerd met daaraan gekoppeld de basisoefeningen om deze verbindingen weer wakker te maken en bewust te leren gebruiken in dagelijks bewegen. Het effect van de cursus is dat het bewegen soepeler en efficiënter wordt en minder inspanning vergt. Het proberen waard!!